Hjem - Lions Hinnerup

Menu

Nyhed

Lions får 178.000 børn vaccineret mod mæslinger

På en uge skaffer Lions klubberne 543.000 kr. til vaccination i 3. verdens lande. 'Få mig vaccineret! Jeg vil ikke dø af mæslinger.' Sådan lød de danske Lions klubbers budskab til årets uge 5 Lions kampagne mod mæslinger, og det er gået rent ind.

'Jeg er meget overvældet over den store opbakning, for jeg havde slet ikke turdet håbe på, at vi skulle nå så stort et antal vaccinationer. Vores danske 543.000 kr. bliver doblet op, så det endelige tal bliver næsten 178.000 børn, der nu kan vaccineres.,' siger LCIF koordinator Jens Chr. Johansen, der har stået for kampagnen. Bill & Melinda Gates Foundation og UK Aid giver nemlig samme beløb, som der nu er indsamlet i Danmark.
I ugen med mæslingekampagnen har mange Lions klubber haft gang i ekstra aktiviteter: Slankekonkurrence, støtteblokke/ -flyers i lokale butik, bolsjesalg, banko - bare for at nævne nogle.

Sarah fik mæslinger
Som 5-årig fik hun mæslinger uden at være vaccineret. Efterfølgende har hun oplevet nedsat hørelse og syn samt indlæringsvanskeligheder. En pige får mæslinger bare 11 måneder gammel, og 24 år senere får hun konstateret en form for sent indsættende hjernebetændelse. Benjamin fra Ghana bliver blind som 7-årig og vi kan fortsætte.

Her er mæslinger ekstra farlige
Mæslinger - en utrolig smitsom virussygdom - viser sig ved feber, forkølelse og overfølsomhed over for lys. Sygdommen rammer typisk uvaccinerede børn, unge og yngre voksne. Næsten 30 pct. af de ramte får følgesygdomme som mellemøre-, lunge- og i sjældne tilfælde hjerne-betændelse samt blodplademangel. Disse sygdomme følges ofte af diarré og dårlig appetit og kan i de fattige lande give yderligere underernæring, vitamin A-mangel med blindhed til følge .

Hvorfor en Lions opgave
For Lions er det en fantastisk mulighed for at være med til at udrydde en dødelig børne-sygdom. Mæslinger rammer ofte børnenes syn, hvor syn netop er et af fokusområderne i Lions hjælpearbejde.

Det er ikke slut endnu
Samarbejdet med Bill & Melinda Gates Foundation og UK Aid har som mål, at udrydde mæslinger i 2020, hvorfor vi ønsker at vaccinere 275 mio. børn inden da.
Indtil nu har Lions og vores samarbejdspartnere fået vaccineret 90 mio. børn. Det kan altså lade sig gøre at udrydde mæslinger ligesom polio og kopper. For mæslingers vedkommende har vi reduceret dødstallet med ca. 80 pct. eller til ca. 90.000 i 2016.
I øvrigt samarbejder Lions på verdensplan også med de to FN-organisationer WHO og UNICEF.


 

Følg Lions